Ko se zdi, da ne morejo z ničemer več presenetit, storijo prav to – Godba Blanški vinogradniki je že 13. leto zapored pripravila v telovadnici OŠ Blanca koncert s skrbno izbranimi izvajalci.

Letos so praznični večer ob dnevu samostojnosti in enotnosti lepšale melodije NZA Štirje Kovači, glasbenega kolektiva Doktor Šment, glasbeni posebneži Trio Adijo, NZA Veseli Dolenjci in Toplar. Navdušila je posavska pevka Nuša Derenda, ki je nekaj svojih skladb zapela tudi ob glasbeni spremljavi blanške godbe z dirigentko Jasmino Erjavec. V zaključnem delu koncerta je nastopil še pevski zbor OŠ Blanca in zapel znano božično pesem.

Za iskrivo in šaljivo povezovanje je skrbel Primož Razboršek v vlogi Laškega užiguca, tako da je bilo smeha v dvorani dovolj. Z malce zapoznelim obiskom zaradi neubogljivih jelenov je prireditev popestril Božiček, ki je otrokom delil sladke dobrote.

Vsem nastopajočim se je s koledarjem za prihajajoče novo leto 2014 zahvalil predsednik Godbe Blanški vinogradniki Roman Kragl, s kratkimi nagovori pa so zaželeli srečno in uspešno novo leto podžupan občine Sevnica Jože Žnidarič, predsednik KS Blanca Franc Pavlin in ravnatelj OŠ Blanca mag. Vincenc Frece.
Smilja Radi (Vir: Posavje info)

Foto: Milan Kozole

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)