Leto je hitro minilo in z njim je prišel tudi naš 16. božično-novoletni koncert, ki smo ga tradicionalno izvedli na dan samostojnosti in enotnosti.

Pod vodstvom Martina Marka smo izvedli razgibano glasbeno vzdušje v športni dvorani OŠ Blanca. Poleg naših članov in članic so se nam na odru pridružili še glasbeni gosti – Prifarski muzikanti, Vilinke, Veseli svatje, Simpl band in jodlar Lojze.  Predstavil se nam je tudi solist Jože Novak, član godbe, ki je publiko očaral s svojim glasom.

Letos nas je do solz nasmejal povezovalec programa Darko Žvižej v vlogi »Štamperlovega Pepija«, ki ga na celjskem območju mnogi poznajo tudi kot očeta dveh priznanih slovenskih rokometnih reprezentantov – Luke in Mihe Žvižeja.

Za konec našega koncerta so občinstvu zaželeli lepe praznike tudi predsednik KD Godba Blanški vinogradniki Roman Kragl, predsednik KS Blanca Marjan Ločičnik in ravnatelj OŠ Blanca mag. Vincenc Frece, tokrat na drugačen način, in sicer preko neposrednega video prenosa.

Seveda pa ne smemo pozabiti omeniti in se zahvaliti Aktivu kmečkih žena Blanca in domačim vinogradnikom, ki so po koncertu poskrbeli, da člani, nastopajoči in gostje niso odšli domov s praznimi in suhimi trebuščki.

Tekst: Iva Jovanovič
Foto: Jože Teraž

(Skupno 559 obiskov, današnjih obiskov 1)